laupäev, 22. november 2008

Vihmavaling ja rannam6nud

22.11.08
Nonii. Nüüd olen siin igasugust ilma näinud. Terve nädal on ilm olnud selline kahtlane. Mõnipäev on ilmataat vihmaga sellist kuuma andnud, et arst ka ei aitaks. Ma ei ole sellist vihma kuskil mujal näinud. Kui taoline vihmaladin Tallinna peale peaks sattuma, siis Tuukri tänaval liiklemise tarvis oleks Regina Baltikal tugev eelis Hummeri meeste ja Linda Line’i tiiburite ees, kuna esimesel on süvist natuke vähe ja teine ei kannata lainet. Igatahes vihm on siin küll maru :)
Kuna vihmaga väga paljud farmid põllule ei julge minna (traktorid kipuvad poole rattani pinnases olema ja orjad upuvad), siis ka minul (triiksärgimees, nagu ma shedis olen) ei ole eriti pikki tööpäevi olnud. Siin on ikka väga selgesti tööpäeva pikkustes näha, kas eelnevad päevad on päikest olnud või mitte. Kui juba 2 päeva vihma on valanud või pilves olnud, siis ei ole midagi korjata ega pakendada. Vesi teeb küll põllule üldiselt head, aga päikest on vaja.

Täna sõitsin mööda zucchini põllust, kus 8 päeva tagasi käisin väikeseid taimi istutamas. Siis olid nad sellised sõrmepikkused eelkasvatatud jullad väikeste tagurpidi-püramiidikujulise mulla-väetisetükikese küljes. Nüüd nädal hiljem ei saa enam lühikeste jalgadega poisid põllu peal vabalt liikuda, kuna juba kipub kõditama. Taimede kasvukiirus on siin hämmastav!
Või on õigem öelda taimekasvu kiirus? Ei tea. Igal juhul kaktusest kasvavad need asjandused kohe kindlasti kiiremini.
Mõningad päevad tagasi käisin esimest korda siinkandi rannas. Päris vahva oli. Kokku olime viiekesi, kõik eestlased. Chillisime ja hängisime ja olime muidu veetlevad. Mariol oli väike lutsupall kaasas. Ma lausa kilkasin rõõmust. Loopisime palli, kargasime lainetes ja kukerpallitasime. Superluks!
Laine oli siinses rannas tunduvalt lahjem kui Noosa Headsis, kuna siin on rand avamere eest korallidega kaitstud – surfata saavad siin ainult minusugused, kes ei tee veel triikimis- ja surfilaual olulist vahet.
Homme on jälle vaba päev, vihmane ilm on olnud :S Väss on natuke peal, aga tahaks tööd ikkagi teha.
Kuulsin, et teil tuli lumi maha. Saite juba suusad alla või ainult esimese lumememme püsti ja „KAMMI SASSI“ lumele maha trambitud? Meil siin ilmateade lund ei ole lubanud...

Paari tunni p2rast yritan wifiga netti minna (praegu olen yldkasutatavas kohas mingi jura arvuti taga), siis panen m6ne pildi ka yles.

„Forever not yours“
Tõnn

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Eino Lumi Pakib.

Muidu on ikka sama shit..

Peaks tegema asju...jajaa...

Unknown ütles ...

Kilkasid rõõmust!? Kuidas seda lutsupalli mängiti?

Anonüümne ütles ...

Tsau!
Kuule lume kohapealt ei kurdaks. Täna pühapäeva õhtu, emm, iss ja Vats hakkasid Tartust kodu poole tulema, aga pöörasid Kavilda kandis otsa ümber. Täna jääb ära see tulek neil. Mina jälle üksi kodus, juba kolmandat päeva ja ei tea, kas homseks kooli jõuab üldse! Üsna julm, eriti kui veel suvekad all on autol:)) Mul on isegi AKNA täis tuisanud, vaevu-vaevu näen aknast välja. Maja ees pole teest haisugi, ega suurel maanteel olukord parem pole. Noh, ekstreem võiks öelda:)